A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Hogyan pakoljak be a bőröndömbe?

Hogyan pakoljak be a bőröndömbe?

Ti is éreztétek már úgy, hogy hiába cipeltétek át a fél világon a bőröndötöket, mert a tartalmának nagy részét teljesen feleslegesen vittétek magatokkal? Vagy ami még dühítőbb, hogy mindehhez órákat töltötök azzal, hogy megpróbáljátok jó előre átgondolni, mi kell majd a nyaraláshoz, és ennek ellenére a csomag nagy része a napfényre sem került?

Azért, hogy idén nyáron a legprofibban, és már 10 perc alatt összedobhassatok egy 3-4 napos út csomagot, vagy fél óra alatt akár egy két hetes útét is, összegyűjtöttem néhány módszert, hogyan lehet a lehető legpraktikusabban elrendezni a ruhákat, a lehető legrövidebb idő alatt.

Mielőtt hozzáfogtok a bepakoláshoz, a nulladik lépés, hogy gondoljátok át, mire lesz szükségetek. Ehhez érdemes a következő kérdésekre válaszolnotok:

  • Hány napra utaztok?

  • Ha többre, mint egy hosszú hétvége, fogtok mosni az utazáskor?

  • Milyen időre számíthattok a kiruccanás alatt?

Mert, ugye nem mindegy, hogy 30 fokos kánikulára, esőre, szélre vagy viharra pakolunk be. Ha gyönyörű időnk lesz, elég egy rövidnaci, fürdőruha és egy kalap, míg a második esetben elengedhetetlen a gumicsizma és az esőkabát is.

….és akkor most szeretnék megosztani veletek néhány trükköt:

Azért hogy minél több ruhát vihessünk magunkkal, persze csak miután előre átgondoltuk, melyik nap milyen szettben leszünk, göngyölve rakjuk el a ruháinkat Ez nem csak amiatt jó módszer, mert több ruha fér így el a bőröndünkben, hanem mert kevésbé gyűrődik is.

Ha több napra mentek, mondjuk 10-re, akkor kalkuláljátok bele egy mosást is, így elég, ha csak 5 napra csomagoltok.

A cipőket a bőrönd oldalára tegyétek körbe, egyesével.

Kerüljétek el a nagy flakonos tusfürdő, sampon, testápoló elcsomagolását, inkább használjátok a árumintákat, amiket gyakran osztogatnak újságokhoz, különböző termékekhez ajándékba.

A flakonok kupakjait csavarjátok le, és tegyetek alá alufóliát, hogy megakadályozzuk a szivárgást.

A nesszeszert érdemes zárható és átlátszó zacskóba csomagolni, ez egyrészt azért is hasznos, mert mindig látod, hogy mi van benne, így nem kell elkezdened kutatni benne, és plusz védelem arra az esetre, ha az alufólia ellenére is kifolyna valamelyik flakon tartalma.

Tegyetek egy plusz zacskót a bőröndötökbe, ebbe a szennyeseteket tehetitek, így nem keveredik össze a tiszta ruhákkal.

A cipőket is érdemes egyesével zacskóba csomagolni, azért, hogy ne koszolja össze a ruhákat.

A kényes vagy világos színű ruhákat kifordítva helyezzétek bele a bőröndötökbe.

A törékeny tárgyaitok kerüljenek a bőrönd közepére, ahol leginkább védve vannak a rázkódástól.

Ha gurulós bőröndötök van, a kerekek közelébe tegyétek a legnehezebb, de nem törékeny tárgyaitokat, hogy amikor elkezditek húzni, ne csússzanak lejjebb, átrendezve ezzel a bőrönd tartalmát.

A bőröndötökre tegyetek valamilyen megkülönböztető jelet, vagy vegyetek extrém színű bőröndöt, azért, hogy véletlenül se keverhessétek össze más csomagjával.

Ha a tippek szerint pakoltok be az útra, akkor több hely jut a ruháitoknak és a szennyeződést, gyűrődést is elkerülhetitek. Mikor ezeket már fejből, rutinszerűen csináljátok, valószínűleg 10 perc is elég lesz egy hosszabb útra történő csomagoláshoz.

Pakolásra fel! 

Tartalomhoz tartozó címkék: tipp bőrönd csomagolás