A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Milyen a csajos bőrönd?

Milyen a csajos bőrönd?

Rózsaszín, lila, piros, fehér, Hello Kittys, kiskutyás és kiscicás… Nem, nem igazán ilyenek a csajos bőröndök. Hogy valójában milyenek, annak sokféle ismérve létezik, azonban a színük és a mintájuk nincs az első öt között. Ha velünk tartotok, akkor cikkünkből megtudhatjátok, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezzen egy nőcis bőrönd, mit érdemes vásárolni magatoknak, illetve férfiolvasóként a párotoknak, ha utazás előtt álltok.

Egy igazán csajos bőrönd legyen törhetetlen, masszív, könnyű, praktikus, sok zsebes, nőies és elegáns.  Sok az elvárás ugyan, de nem lehetetlen egy ilyen poggyászt beszerezni, ne adjátok fel! Először is érdemes szem előtt tartani, hogy egy ilyen klassz táskának nem csak egyetlen út során kell kiszolgálnia, így ha most busszal vagy kocsival utaztok, akkor is érdemes olyan modellt választanotok, ami megfelel a kézipoggyászra vagy poggyászra vonatkozó repülési feltételeknek. Bár a bőrönd milyenségére nincs külön szabályzat, azért jó, ha tudod, hogy a legtöbb légitársaságnál személyenként maximum 20-23 kilogrammos csomag vihető fel a gépre, a megengedett súly túllépése után kilogrammonként díjat kell fizetni.

 

Emlékeztetőül az itthon közkedvelt légitársaságok kézipoggyász és poggyász méreteiről:

Wizz Air:

Kézipoggyász: 42x 32x 25cm 10kg (díjfizetés ellenében felvihető úgynevezett nagyméretű 56x 45x 25cm-es kézipoggyász. Előre foglalva 3.000Ft, helyszínen 12.000Ft)  

Feladott poggyász: 32kg 

Ryanair

Kézipoggyász: 55x 40x 20cm 10kg

Feladott poggyász: 20kg
 

Lufthansa

Kézipoggyász: 55x 40x 23cm 8kg

Feladott poggyász: 23kg
 

EasyJet

Kézipoggyász: 50x 40x 20cm súlyhatár nincs

Feladott poggyász: 20kg

*Erről bővebben a kézipoggyász méretek című cikkünkben olvashattok.

Térjünk vissza a női bőröndök tulajdonságaira. Fontos, hogy könnyűszerkezettel rendelkezzenek, és nem azért mert a nők gyengék lennének, hanem mert kedvezőbb lenne, ha a feladott poggyászra kiszabott súlymérték nagy részét nem a bőrönd tenné ki, hanem a számotokra valóban fontos és hasznos cuccok, amiket magatokkal szeretnétek vinni az útra.

Ha már a táska belsejénél tartunk, érdemes olyat választani, mely több, cipzárral zárható zsebbel is rendelkezik, ugyanis a neszesszertől kezdve a fehérneműkön át a cipőkig érdemes mindent külön helyen tartani, azért, hogy átlátható és rendezett táskával vágjunk neki a nagyvilágnak. Bármikor előfordulhat ugyanis, hogy utazás közben is szükségetek lesz valamire, akkor ne azzal teljen az idő, hogy megpróbáljátok a bőrönd aljáról kihalászni a cuccokat.

A törhetetlen, masszív külső borítás is fontos szempont lehet, hiszen nincs annál kiábrándítóbb, mikor szétfeslett, szakadt, összenyomott csomaggal tértek haza a nyaralásból, akár autóval, akár repülővel vágtatok neki a kilométereknek.

Mindemellett az elegáns megjelenés sem elhanyagolható szempont, ha kifejezetten nőknek készült darabot szeretnétek vásárolni. Bár a mai kínálat rengeteg színes-mintás megoldással rendelkezik, azért jobb lenne mégis a letisztultabb összképet előnyben részesítenetek, hiszen gondoljatok arra, hogy így más-más helyzetekben is előkaphatjátok- akár üzleti útra is magatokkal vihetitek -, és biztos, hogy minden ruhátokhoz tökéletesen passzolni fog, nem csak az évi egyszeri/kétszeri nyaralás során.

Ahhoz, hogy ihletet kapjatok, nézzetek szét webshopunkban, ahol szebbnél szebb elegáns és nőies darabot találtok!