A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Bőrönd Anyagok

Milyen anyagú bőröndöt vegyek?

Polypropylene (PP): Szerintünk az egyik legjobb bőrönd anyag az elérhető áru bőröndöknél. Repülős utazásokhoz tökéletes választás. Nagyon rugalmas, flexibilis anyag, amely a nagyobb becsapódásokat is rendkívül jól tűri. Lényegesen lágyabb mint a polikarbonát, így ne várjuk, hogy egy teljesen merev bőröndünk lesz, de annál inkább tartósabb.  Bőrönd vásárláskor a legjobb választás lehet amennyiben nem zavar minket, hogy a merev váz egy kicsit rugalmasabb. Amennyiben a bőrönd behorpad, úgy azt belülről többnyire ki lehet nyomni.
Értékelés: 10/10

Polycarbonate (PC): Speciális műanyag, sokan szeretik mert viszonylag könnyű és nagyon strapabíró anyag. Az ABS-nél rugalmasabb anyag, így nagyon jól bírja a repülővel történő utazásokat. Mivel az anyag merev, ezért jól védi a bőröndben lévő értékeinket. A polikarbonát bőröndök a polipropilén anyagoknál kicsit nehezebbek és merevebbek, de hihetetlen tartós bőröndök. Amennyiben polikarbonát anyagból választunk bőröndöt, úgy biztosan hosszútávon gurul majd mellettünk.
Értékelés: 9/10

PC/ABS mix: A két anyag jó tulajdonságait összerakták és letrehoztak egy tartós és könnyű anyagot. Mivel a polikarbonát mellett ABS anyagot is tartalmaz ezért többnyire olcsóbb mint egy 100% polikarbonát bőrönd. Árat és minőséget tekintve egy nagyon jó bőrönd anyag, de repülős utazáshoz inkább 100% polikarbonátot vagy polipropilént választanánk. 
Olyan utazásokhoz ajánljuk ahol nem dobálják a bőröndöt pl. vonat, buszos vagy autós utazáshoz tökéletes.
Értékelés: 8/10

ABS: Árban és minőségben az élen jár, viszont az ABS az egyik legmerevebb anyag amit bőröndöknél használnak. Mindez azt jelenti, hogy az összes anyag közül ez tűri legkevésbé a nagyobb behatásokat. Amennyiben autós vagy buszos utazáshoz keresünk bőröndöt akkor egy nagyon jó választás, ugyanakkor sok repülős utazás esetén válasszunk inkább polikarbonát vagy annál is inkább polipropilén bőröndöt. 
Értékelés: 6/10

Vászön/szövet. Az utóbbi időben a divat által irányított vásárlások miatt a vászon bőröndök egy kicsit visszaszorultak, ugyanis kevésbé divatosak mint a kemény bőröndök, ugyanakkor nagyon jól bírják a hosszú repülős utazásokat. Amennyiben fontos, hogy minél könnyebb legyen a bőrönd és jó sokat tudjunk belepakolni, akkor minden bizonnyal egy vászon bőrönd a jó választás. Amennyiben vászon bőrönddel utazunk, úgy érdemes a törékenyebb értékeinket középre pakolni, hogy elkerüljük az esetleges sérüléseket. A vászon bőröndök egyik ritkán előforduló hátránya, hogy szakadni tudnak, amennyiben éles tárgy akad bele, éppen ezért érdemes minél erősebb, masszív, sűrűn szövött bőröndöt választani. A March bőröndök fabric anyaga nagyon tartós és könnyű, így nem kell attól félni, hogy a következő években új bőröndöt kellene vásárolni.
Értékelés: 8/10

Ezeket a bőröndöket bátran ajánljuk:
March: Bel AirCanyon, Bon VoyageGotthard, Imperial
Samsonite: HI-FI, FluxStackd, S'cure, MagnumIbon, NuonSpark SNG
American Tourister: Soundbox, Sunside, AirconicLinex


Amennyiben még mindig bizonytalan vagy, hogy melyik bőröndöt válaszd, keress minket bizalommal és segítünk Neked megtalálni a tökéletes bőröndöt. Elérhetőségünkért katt ide.