A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Bőrönd Anyagok

Milyen anyagú bőröndöt vegyek?

 

Polypropylene (PP): Szerintünk az egyik legjobb bőrönd anyag az elérhető áru bőröndöknél. Repülős utazásokhoz tökéletes választás. Nagyon rugalmas, flexibilis anyag, amely a nagyobb becsapódásokat is rendkívül jól tűri. Lényegesen lágyabb mint a polikarbonát, így ne várjuk, hogy egy teljesen merev bőröndünk lesz, de annál inkább tartósabb.  Bőrönd vásárláskor a legjobb választás lehet amennyiben nem zavar minket, hogy a merev váz egy kicsit rugalmasabb. Amennyiben a bőrönd behorpad, úgy azt belülről többnyire ki lehet nyomni.
Milyen utazáshoz ajánljuk leginkább: repülő, busz, vonat, autó.
Értékelés: 10/10

100% Polycarbonate (PC): Speciális műanyag, sokan szeretik mert viszonylag könnyű és nagyon strapabíró anyag. Az ABS-nél rugalmasabb anyag, így nagyon jól bírja a repülővel történő utazásokat. Mivel az anyag merev, ezért jól védi a bőröndben lévő értékeinket. A polikarbonát bőröndök a polipropilén anyagoknál kicsit nehezebbek és merevebbek, de hihetetlen tartós bőröndök. Amennyiben polikarbonát anyagból választunk bőröndöt, úgy biztosan hosszútávon gurul majd mellettünk.
Milyen utazáshoz ajánljuk leginkább: repülő, busz, vonat, autó.
Értékelés: 9/10

PC/ABS mix: A két anyag jó tulajdonságait összerakták és letrehoztak egy tartós és könnyű anyagot. Mivel a polikarbonát mellett ABS anyagot is tartalmaz ezért többnyire olcsóbb mint egy 100% polikarbonát bőrönd. Árat és minőséget tekintve egy nagyon jó bőrönd anyag, de repülős utazáshoz inkább 100% polikarbonátot vagy polipropilént választanánk. 
Olyan utazásokhoz ajánljuk ahol nem dobálják a bőröndöt pl. vonat, buszos vagy autós utazáshoz tökéletes.
Milyen utazáshoz ajánljuk leginkább: busz, vonat, autó.
Értékelés: 8/10

ABS: Árban és minőségben az élen jár, viszont az ABS az egyik legmerevebb anyag amit bőröndöknél használnak. Mindez azt jelenti, hogy az összes anyag közül ez tűri legkevésbé a nagyobb behatásokat. Amennyiben autós vagy buszos utazáshoz keresünk bőröndöt akkor egy nagyon jó választás, ugyanakkor sok repülős utazás esetén válasszunk inkább polikarbonát vagy annál is inkább polipropilén bőröndöt. 
Milyen utazáshoz ajánljuk leginkább: autós.
Értékelés: 6/10

Vászön/szövet. Az utóbbi időben a divat által irányított vásárlások miatt a vászon bőröndök egy kicsit visszaszorultak, ugyanis kevésbé divatosak mint a kemény bőröndök, ugyanakkor nagyon jól bírják a hosszú repülős utazásokat. Amennyiben fontos, hogy minél könnyebb legyen a bőrönd és jó sokat tudjunk belepakolni, akkor minden bizonnyal egy vászon bőrönd a jó választás. Amennyiben vászon bőrönddel utazunk, úgy érdemes a törékenyebb értékeinket középre pakolni, hogy elkerüljük az esetleges sérüléseket. A vászon bőröndök egyik ritkán előforduló hátránya, hogy szakadni tudnak, amennyiben éles tárgy akad bele, éppen ezért érdemes minél erősebb, masszív, sűrűn szövött bőröndöt választani. A March bőröndök fabric anyaga nagyon tartós és könnyű, így nem kell attól félni, hogy a következő években új bőröndöt kellene vásárolni.
Milyen utazáshoz ajánljuk leginkább: repülő, busz, vonat, autó.
Értékelés: 8/10

Ezeket a bőröndöket bátran ajánljuk:
March: Bel AirCanyon, Bon VoyageGotthard, Imperial
Samsonite: HI-FI, FluxStackd, S'cure, MagnumIbon, NuonSpark SNG
American Tourister: Soundbox, Sunside, AirconicLinex


Amennyiben még mindig bizonytalan vagy, hogy melyik bőröndöt válaszd, keress minket bizalommal és segítünk Neked megtalálni a tökéletes bőröndöt. Elérhetőségünkért katt ide.