A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Mit vigyek magammal, ha egzotikus országba utazom?

Mit vigyek magammal, ha egzotikus országba utazom?

Ma már fillérekért el lehet jutni egzotikus országokba. A gyönyörű homokos tengerpart, forró napsütés, különleges kultúrák és az érdekes táj vonzó úti cél lehet, főleg mikor itthon kemény mínuszok vannak. Azonban fontos tudni, hogy a legszebb, legkedveltebb trópusi helyek a fejlődő világ országaiban helyezkednek el, ahol az európai normáktól eltérő higiénés viszonyokkal találkozhatunk. Blogbejegyzésünkből felkészülhettek abból, hogy miket érdemes magatokkal vinni, milyen módon védekezhettek egy trópusi utazás során.

Régebben azokra a helyekre, amelyekről csak álmodoztunk itthon, rendre olcsóbban lehetett kifogni repülőjegyet vagy üdülési csomagot a nálunk sokkal nagyobb vásárlóerővel rendelkező nyugati országokból. Szerencsére napjainkra javult a helyzet, Magyarországon is megjelentek a fapados légitársaságok, amelyek nemcsak a közvetlen célállomásokra utazóknak jelentettek olcsó alternatívát, de az átszálló utasoknak is elhozták a Kánaánt.

Ha már nagyon szemezel egy fehér homokos, egzotikus tengerparti várossal, akkor fontos szem előtt tartanod, hogy a legtöbb fejlődő országban hiányzik a csatornahálózat, a vízrendszert nem fertőtlenítik megfelelően és a helyi lakosok olyan vírusokat, betegségeket hordozhatnak, amelyek az öreg kontinensen ma már ismeretlenek.

Külön veszélyt jelentenek a trópusi rovarok, amelyek számos fertőzést adhatnak át csípéseikkel. Ezek ellen a betegségek ellen úgy tudunk védekezni, ha beoltatjuk magunkat. Mindenkinek ajánlott, hogy utazás előtt látogasson el a legközelebbi oltóközpontba, és kérjen felvilágosítást. Vannak olyan oltások, amelyeknek minimum hat héttel indulás előtt érdemes orvoshoz fordulni, mert ennyi idő kell, hogy a megfelelő védettséget biztosítsák. Ha valaki körültekintően készül fel az álomnyaralásra, akkor biztos lehet abban, hogy az utazás nem válik rémálommá valamilyen megbetegedés miatt.

Praktikus tippjeink:

 •  Moss gyakran kezet szappannal!
   
 • Ne érintkezz állatokkal, főként kutyákkal, majmokkal, macskákkal, így elkerülheted a veszett állat harapását.
   
 • Védekezz az erős napsugárzás ellen kalap, sapka viseletével és napvédő szerek használatával, viselj napszemüveget!
   
 • A hegyekben is használj napvédő szereket, hiszen a leégés veszélye itt még fokozottabb lehet.
   
 • Fogyasztásra nem alkalmas (szennyezett) csapvíz esetén csak palackozott vizet, vagy forralt vizet fogyassz, valamint kerüld a jégkocka fogyasztását. A szennyezett csapvíz a forrása számos betegségnek, mint például a hastífusznak, hepatitis A-nak, kolerának, szalmonellának.
   
 • Ajánlott víz tisztítására alkalmas szerek beszerzése, amennyiben olyan országba utazol, ahol a csapvíz minősége rossz és palackozott vizet sem lehet vásárolni.
   
 • Ne vásárolj utcai árustól ételeket, italokat, és csak jól átfőtt, átsütött ételeket, illetve csak pasztőrözött tejtermékeket fogyassz!
   
 • Tanácsos a rovarcsípések elleni intenzív védekezés (rovarirtó, szúnyogirtó szerek használata, szúnyogháló felszerelése, hosszú ujjas felső ruházat és hosszú szárú alsó ruházat, sapka, kalap, zárt cipő viselete).
   
 • Ha rendszeresen szedsz valamilyen gyógyszert, gondoskodj arról, hogy mindig legyen nálad megfelelő mennyiségű!
   
 • Utazás előtt az úti patikát ne felejtsd el összekészíteni!
   

Kellemes időtöltést kívánunk!
Yearz by March

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: tipp utazás