A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

TOP 10 Európa legszebb karácsonyi vására a " Bakancslistára" !

TOP 10 Európa legszebb karácsonyi vására a " Bakancslistára" !

Tudtad, hogy az első karácsonyi vásárokra Bécsben került sor, több mint 7 évszázaddal ezelőtt? Egészen pontosan az első karácsonyi vásárt 1296-ban Bécsben rendezték meg, mikor is I. Albrecht császár megadta a lehetőséget a bécsi kereskedőknek és boltosoknak, hogy egy decemberi vásárt tartsanak a város lakosságának. Ezek mai napig hatalmas vonzerővel bírnak: szerte a világban decemberre a városok terei ünnepi díszbe öltözve várják azokat, akik szeretnének már idejekorán a karácsonyra hangolódni.

Ilyenkor almás-gyömbéres kenyér, forralt bor, méz, fahéj és narancs illatok lengik be a levegőt, helyi kézművesek árulják portékáikat, gyönyörű fényekkel világítják ki az utcákat, óriási karácsonyfát állítanak, kórusok énekelnek és betlehemi jelenetek elevenednek meg a városok terein. Ugye, hogy érdemes kilátogatni valamelyikre? Íme a 10 leglátványosabb karácsonyi vásár Európában:

  1. Bécs

Bécsben városszerte húsz helyszínen várják a látogatókat az adventi kirakodók, így akár a karácsonyi vásárok „Mekkájának” is nevezhetjük a várost, ahol mindenki megtalálja a kedvére valót.  A legismertebb vásár a Wiener Christkindlmarkt, melyet a bécsi városháza előtti téren alakítottak ki, évente mintegy hárommillió látogatót vonz.

  1. Stockholm

Stockholmban, Svédország fővárosában négy karácsonyi vásár is található: Skansen és Gamla Stan az óvárosban, Djurgàrden és Kungstradgàrden várja hagyományos karácsonyi finomságaival, kézzel készített játékaival és hagyományos svéd ételeivel az arra járókat.

  1. Tallinn

Észtország leghíresebb karácsonyfája Tallinn óvárosának szívében áll, körülötte kunyhók a helyiek karácsonyi portékáival.

  1. Riga

A lett vásárok története a XVI. századra nyúlik vissza, így nem hiányozhatnak a hagyományos fából készített játékok sem az édes forralt bor és pirított mandula mellől.

  1. Nagyszeben

Tudtad, hogy a nagyszebeni karácsonyi vásár Európa egyik legrangosabb vására? Nem? Akkor érdemes ellátogatnod oda, hiszen például a 900 négyzetméter felületű szabadtéri jégpálya igazi attrakciónak számít, a Nagypiactéren pedig mintegy 65 faházikóból álló ünnepi városka várja látogatóit. A gyerekeket ráadásul kis vonat, körhinta és Mikulás-műhely hívogatja a vásárra.

  1. Brugge

Brugge a csokoládé szerelmeseinek paradicsoma! A város főtere gyönyörű középkori ékszerdoboz, mely télen karácsonyi vásárrá és egy óriás jégpályává alakul.

  1. Prága

A város legszebb terét a karácsonyi fények, színek, illatok meseszerűvé varázsolják, azonban Prága Óvárosa az év bármely szakaszában gyönyörű hely, így érdemes meglátogatnod tavasszal, nyáron vagy ősszel is. Ha még nem jártál Prágában, akkor mindenképp vedd fel a bakancslistádra!

  1. Köln

Decemberben összesen négy karácsonyi vásárt tartanak Kölnben, melyek behálózzák a várost és évente 3 millió vendéget vonzanak. Köln főtere a csodálatos gótikus dómmal és a megannyi piros tetejű kivilágított bódéval igazán mesebeli látványt nyújt.

  1. Erfurt

Az Erfurti “tornyok városá”-nak is becézett vásárhelyszínnek a  25 méter magas karácsonyfa  csak az egyik csúcspontja,  a 12 méter magas karácsonyi piramis, a varázslatos mesebeli erdő és  a betlehem kézzel faragott életnagyságú figurái mellett. Németországban itt tartanak egyébként a legrégebb óta karácsonyi vásárt.

  1. Hyde Park – Winter Wonderland

London szívében hat héten keresztül látogatható (idén: 2016.11.18-2017.01.02) a mágikus csodaországgá átalakult Hyde Park. A látványos ünnepi eseményt ingyen lehet meglátogatni, tökéletes feltöltődés az egész családnak.

Tartalomhoz tartozó címkék: tipp bőrönd vásárlás utazás