A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Hogyan utazzunk babával?

Hiszen ilyenkor azon fogsz kattogni, vajon mit pakolj be a picinek? Sőt, az is teljesen normális, ha úgy indulsz el otthonról, mint egy „málhás szamár”, hiszen a lehető legtöbb dolgot próbálod elcsomagolni magaddal, amire csak szüksége lehet az úton.  Ebben a posztban szeretnénk némi útmutatást adni azoknak, akik először utaznak babával és még nem igazán tudják mire figyeljenek különösen oda az utazás előtt és alatt, vagy már voltak többször is, de eddig nem úgy sikerült az út, ahogy tervezték...
A nulladik lépést érdemes megfontolni, ha nem rokonokhoz, családhoz utaztok el a kicsivel: nézzetek körbe milyen bababarát szállások vannak abban a városban, ahova utazni szeretnétek, hiszen bulizós fiatalok társasága a szomszédban nem éppen a legpihentetőbb nyaralás záloga. Ráadásul egy gyermekközpontú szállás a megfelelő felszereltséggel rendelkezik.  

Búcsút intve az utazás előtti gyors bepakolásnak a baba útikészletét érdemes legalább két-három nappal az utazás előtt átgondolni és összekészíteni, így ha valami hiányzik, még van idő beszerezni.

Ha megvan az úticélotok és összepakoltatok, már indulhattok is…. Ha hosszabb útra mentek, javasoljuk, hogy mindig legyen kéznél (autó utasterében) egy kisebb táska, amibe kortól függően ételt-italt pakolhattok.

Fontos! Ivóvizet mindig vigyetek magatokkal, az „út menti” vizekben nem lehet megbízni!

 Az utazás idejére mindig több réteg legyen a babán, mert így könnyebb az úti cél időjárásának megfelelően vetkőztetni vagy éppen öltöztetni. Ha melegebb helyre utaztok, akkor könnyedén le lehet venni róla egy réteget. Különösen fontos ez, ha klimatizált helyről vagy helyre érkeztek, ilyenkor mindig figyeljetek oda arra, hogy a babán a megfelelő mennyiségű ruha legyen, és hogy gyorsan átöltöztethessétek, ha szükséges.

Ha van mosási lehetőség, akkor nem szükséges annyi ruhát csomagolni sőt, érdemes előre érdeklődni, hogy van-e kiságy, kádacska, etetőszék… Mert ha ezek illetve az ezeket helyettesítő opciók nincsenek, (pl. utazóágy, összecsukható kád, hordozható etetőszék) akkor muszáj beszerezni őket és magatokkal vinni az útra, megsokszorozva ezzel a csomagok számát.

Nagyon hasznos lehet még az út közben eldobható pelenka használata is. Drága ugyan, de mindenképpen ez a legegyszerűbb megoldás.

Ne feledkezzetek el a gyerkőc kedvenc, elalváshoz szükséges játékáról se. Az otthonra emlékeztető, kedvelt játékának jelenléte nyugtató hatással bír, remekül ellensúlyozza az út változásait. Azonban egy-két új játékot is érdemes elpakolni, arra az esetre, ha túl hosszú lenne az útidő, hiszen az újdonság hatása lekötheti a csemetét. 

Mi a szerepe a pelenkázó- illetve kézitáskának? 

A pelenkázó vagy kézitáska szerepe rendkívül fontos.  Minden olyan dolog kerüljön bele, amire bármikor szükség lehet az utazás során és szerencsésebb, ha nem a bőrönd alján kallódik. Ilyen lehet például a pelenka, popsitörlő, popsikrém, pelenkázó alátét, textilpelenka vagy papírtörlő, kézfertőtlenítő, papírzsepi, kisméretű zacskók a használt pelusnak, váltóruha, kardigán, takaró, cumi, cumisüveg, előke, innivaló, ennivaló, gyógyszerek és játék.

Mi legyen az úti patikában?

 A nők Lapja café weboldala összeszedte, hogy mely gyógyszerek és eszközök a legfontosabbak:

  •     lázmérő
  •     láz- és fájdalomcsillapítók
  •     hasmenés elleni szerek
  •     allergiára hajlamos gyereknek allergia elleni gyógyszer (még akkor is, ha egy ideje már tünetmentes), kálcium pezsgőtabletta
  •     fertőtlenítőszer, kötszer, ragtapasz
  •     napozószerek, leégést ápoló szerek

Reméljük összeállításunkkal sokat segítettünk azoknak, akik nyaralni készülnek gyermekükkel. Kellemes és gondtalan pihenést kívánunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: baba utazás