A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Hova utazz januárban Európán belül?

Az Azori-szigetek, a közép-atlanti óceán gyöngyszemei, lenyűgöző tájak, élénk zöldellő vidékek és egyedülálló kulturális örökségük miatt váltak a világ egyik legnépszerűbb utazási célpontjává. A szigetek közül kiemelkedik a varázslatos São Miguel, ahol a természet szépsége összefonódik az izgalmas városi és kulináris élményekkel. Ebben a blogbejegyzésben a Sao Miguel sziget által kínált lehetőségeket tekintjük át, és ellátunk pár hasznos tippel is!

Városnézés São Miguel-en:
A sziget fővárosa, Ponta Delgada, csodálatos történelmi épületeknek ad otthont. A városnézés során ne hagyd ki São Sebastião katedrálist és a José do Canto Kertet, ahol az egzotikus növények kavalkádja vár Téged. Valamint, a méltán híres szigeten termesztett ananász egyik bemutató ültetvénye is itt található. 

Túrázás a kráter tavak, vízesések és gejzírek mentén:
A São Miguel szigetén szerteágazó túraútvonalakon keresztül könnyedén felfedezheted a lenyűgöző kráter tavakat, a meleg forrásokat, és gejzíreket. A túrák végén pedig megmárzóthatsz valamelyik fürdőben. 

Ültetvények felfedezése:
Az Azori-szigeteken való tartózkodásod során ne hagyd ki a különböző ültetvényeket se. Az éghajlatnak köszönhetően a sziget alkalmas mind az ananász, kávé és tea termesztésére is. Az interaktív látogatások során megismerheted termesztés folyamatát és természetesen kényeztetheted magad a helyben készült és feldolgozott termékekkel.

Fürdőzés a gyönyörű környezetben található, meleg vizű medencékben:
A sziget vulkanikus mivoltának köszönhetően, több ásványi anyagokban gazdag vulkanikus meleg (forró) vizű forrás található a szigeten. Ahol kültéren, csodálatos erdei környezetben élvezheted a víz jótékony hatását és pihenheted ki a túrázás fáradalmait. Meglátogathatod például a botanikus kertben található Terra Nostra-t, vagy az erdő közepén elterülő Caldeira Velha-t.

Kulináris élvezetek:
Kóstold meg a helyi friss halakat, steakeket és természetesen a helyi specialitást, a Cozido das Furnas-t. Ez São Miguel szigetének leghíresebb étele egy kedvelt portugál pörkölt helyi, igazán különleges változata. A Cozido nem nélkülöz semmit, ami egy pörköltet finommá tud varázsolni. Van benne  sertés-, marha-, csirke-, helyi tömény füstös ízű kolbász- és természetesen zöldségek, mindezt a fumaroláknak nevezett földbe ásott lyukakban főzik meg, hosszú-hosszú órák alatt, a kitörő gejzírek mellett (érdekesség, hogy ezeket a főzésre kijelölt területeket magad is láthatod, amennyiben meglátogatod a Caldeiras-t.Minden étteremnek saját területe van.)

Hasznos tippek:

  • Autóbérlés: Az autókölcsönzés mindenképp ajánlott, ugyanis a helyi buszok ritkán járnak. Egyes útvonalakat csak naponta egyszer érintenek. 
  • Aprólékos tervezés: Készítsd el a napirended előre, hogy maximálisan használhasd az ott eltöltött időt. A látványosságok többnyire kisebb-nagyobb távolságban vannak egymástól, illetve egyes kilátópontok távol esnek mindentől. Így egy jól megtervezett programterv segíthet abban, hogy mindent kényelmesen meg tudj nézni.
  • Megfelelő öltözet és felszerelés: Az időjárás eléggé változékony lehet, főleg Januárban ezért mindig legyen nálad esőkabát (ennek tárolásában, jó megoldás lehet a Notabag, ami egyben Totebag és hátizsák is, mikor mi kényelmesebb.) Az időjárás változékonysága pedig a napszemüveget is indokolttá tudja tenni.
  • Hidratálás: Valamint, nincs minden sarkon egy üzlet, legyen nálad mindig egy kulacs víz, vagy egy termosz meleg tea. 

Az Azori-szigetek felfedezése, különösen São Miguelen, magával ragadó élményt nyújt. A lenyűgöző tájak, a gazdag kultúra és a finom ételek együttesen teszik ezt a helyet kivételessé. Tervezd meg alaposan az utazásod, és merülj el az Azori-szigetek varázsában, ami minden nap egy új kaland lehetőségét rejti magában.