A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Mibe pakoljunk, ha repülővel, kocsival vagy vonattal utazunk?

Mibe pakoljunk, ha repülővel, kocsival vagy vonattal utazunk?

Sokan nem is sejtik, hogy a tökéletes utazáshoz először érdemes végig gondolni milyen típusú bőröndöt vigyenek magukkal, ha autóval, vonattal vagy repülővel utaznak. Pedig a tökéletes kikapcsolódás a tökéletes utazótáska kiválasztásánál kezdődik.  Ha kételkedsz ebben, most megtudhatod, miért gondoljuk így és hasznos tippeket adunk a megfelelő bőrönd kiválasztásához.

Mibe pakoljunk, ha vonattal utazunk?

Ha Te az a típus vagy, aki szeret elmerülni a táj szépségében és vonattal utazol a legtöbb helyre akkor érdemes a következőkre odafigyelned:

  • A vonat keskeny ülései és szűk folyosói miatt jobb keskeny bőröndöt vinni magunkkal, ami könnyedén elfér két ülés között és a folyosón sem karcolódik meg, míg a helyünket keresgéljük.
  • Borítását, anyagát tekintve szövetborítást javasoljuk, mert nem annyira merevek, mint keményfedeles társaik, több helyen könnyebben elfér.
  • Színét illetően sötétebb táskákat javasoljuk, hiszen nehezebben koszolódnak, nem annyira kényesek, mint a világosabb társaik. Az állomáson illetve a peronon ugyanis mozgatás közben könnyen koszolódik…

Összességében sporttáska a legcélszerűbb a vonatos utazásokhoz, hiszen az ülések felett található csomagtartóban szűkös a hely, nagyobb bőröndöket nem tudunk elhelyezni. Csomagunkat biztonsági okok miatt nem helyezhetjük el a mellettünk lévő ülőhelyen sem, így csak olyan útitáskát vihetünk fel a vonatra, ami elfér a poggyásztartóban vagy az ülés alatt. A MÁV Zrt. esetében a kézipoggyász maximum 30 kg lehet. Amennyiben ennél nagyobb poggyászt szeretnétek felvinni a vonatra, utazás előtt mindenképpen érdeklődjetek a vasúttársaságnál!

Mibe pakoljunk, ha autóval utazunk?

Ha Te még mindig az a típus vagy, aki szeret elmerülni a táj szépségében, azonban nem szívesen osztozol az üléseden, akkor érdemes a következőkre odafigyelned:

  • Ugyan itt nem kell különböző szabályzatoknak megfelelni, azzal kapcsolatban, hogy maximum hány kilógrammot vihetünk magunkkal, azonban sajnos egy sokkal kézzelfoghatóbb, az autónk csomagtartójának befogadóképessége szabja meg, hogy mennyit vihetünk magunkkal az útra.
  • Borítását illetően ugyan azt tanácsoljuk, mint a vonatos utazáshoz, szövetborítású bőröndöt érdemes bepakolni a csomagtartónkba, hiszen még a telepakolt csomagtartó ellenére is – flexibilisek tudnak maradni, így még mellé lehet egy-két apróságot, esetleg kisebb táskát is passzírozni.
  • Színét illetően kocsikázáshoz is a sötét árnyalatokat javasoljuk, főleg mivel a táskákon kívül több minden elfér a csomagtartóban – ha ügyesen pakoltok – így könnyen koszolódhatnak.

Összességében az autós utazáshoz szintén sporttáskát javaslunk, mivel elhelyezése sokkal könnyebb és egyszerűbb, mint a bőröndöké, kisebb helyet foglal el a csomagtartóban és ha az utazás során úgy alakul, hogy a tartalma kiürül, akkor egyszerűen elcsomagolható anélkül, hogy nagy helyet foglalna el. 

Mibe pakoljunk, ha repülővel utazunk?

A repülős utazásokról korábban több témával kapcsolatban is írtunk a blogon (Kézipoggyász méretek, Vászon vagy Műanyag?, Mit vihetek fel a repülőgép fedélzetére?) ezért érdemes visszakeresni ezeket cikkeket, hogy a témában szakértővé válhass, illetve, hogy egész egyszerűen könnyedén kiigazodj a reptéri szabályzatokon.

Most azonban összeszedtük a leglényegesebb dolgokat, ha repülővel utazunk:

  • Keményfedeles bőrönd a legcélszerűbb egy ilyen utazáshoz, hiszen könnyűek, ki- és bepakolásnál nehezebben sérülnek meg, ezáltal értékeink sem rongálódnak meg egyhamar.
  • Ha nem áll tőled távol, válassz harsány színű bőröndöt, melynek nagy előnye hogy, egy zsúfolt poggyászkiadónál is rögtön megtalálod saját csomagodat.

Arra is van lehetőség, ha csak pár napra repültök el, hogy egy kisebb, úgynevezett kabinbőröndöt vigyetek fel magatokkal a repülőgép fedélzetére, díjmentesen. A Yearz by March termékportfóliójában kedvedre válogathatsz a különböző kabinbőröndök között, azonban vásárlás előtt tájékozódj az adott légitársaság oldalán a méretekkel kapcsolatban.

Kellemes utazást kívánunk!